اولین تولید کننده میوه خشک صادراتی

اولین تولید کننده میوه خشک

اولین تولید کننده خرمالو در میدان تره بار متعلق به کدام شرکت است؟ به نظر می رسد برند سپیدگل به عنوان اولین تولید کننده ی چیپس میوه بدون استفاده از مواد افزودنی در ایران باشد؛ البته با توجه به فعالیت بسیاری از کارخانه ها و کارگاه ها در سراسر کشور، پی بردن به این مسئله نیازمند بررسی آمارها می باشد.

تولید جهانی میوه خشک مرغوب

تولید جهانی میوه خشک مرغوب

مصرف انواع میوه و سبزیجات به صورت خشک امری است که از سال های بسیار دور در زندگی بشر وجود داشته است و در واقع یکی از بهترین روش های مصرف این محصولات در تمام طول سال، خشک کردن آن بوده است.

بنابراین تولید انواع میوه خشک در جهان، قدمتی قابل توجه دارد که این امر با ورود انواع دستگاه های صنعتی و استفاده از خشک کن در کشور های مختلف جهان، تحولی اساسی داشته است.

افزایش مرغوبیت کالا و کیفیت محصول، افزایش سطح تولید، امکان کنترل بیشتر در روند تولید و در واقع نظارت بر صفر تا صد میوه خشک، در روش های پیشرفته ی امروزی از جمله ویژگی هایی است که در تولید جهانی میوه خشک صنعتی دیده می شود. طبیعتاً دستگاه های مختلفی در سراسر جهان برای خشک کردن مورد استفاده قرار می گیرند که هر کدام به لحاظ کیفی و کمی، شرایط متفاوتی برای تولید میوه خشک ایجاد می کنند.

اولین خط تولید میوه خشک ایران

اولین خط تولید میوه خشک ایران

اما ایران نیز قدمتی زیادی در تولید میوه خشک دارد؛ در واقع خشک کردن انواع میوه جات که با نام خشکبار از آن یاد می شود، با کیفیت بالا و در حجم بسیار قابل توجه در کشور، باعث شده که ایران علاوه بر این که در زمینه ی صادرات میوه تازه جایگاه بسیار خوبی داشته باشد، در بحث تجارت خشکبار نیز از موقعیت بسیار خوبی برخوردار است.

ضمن آن که با ایجاد تحول تولید انواع میوه خشک در سراسر جهان به روش های مدرن و صنعتی، صادرات میوه خشک ایران نیز در سال های اخیر انجام گرفته است.

امری که در کشورهای مختلف جهان مورد توجه بوده و همانند طعم میوه های تازه ی ایرانی و خشکبار سنتی ایران همچون انجیر، قیسی، توت، انواع آلو خشک و کشمش، طعم و کیفیت میوه خشک های ایرانی نیز مورد توجه واقع شده و صادرات این محصولات به کشورهای مختلف جهان موفقیت آمیز باشد.

آلو شابلون، هلو، شلیل، توت فرنگی، انبه، موز، خرمالو، کیوی و بسیاری از انواع دیگر میوه خشک در ایران قابل تولید است که عمدتاً به صورت اسلایس یا حلقه ای خشک می شوند. در خصوص اولین خط تولید میوه خشک، نمی توان نظری قطعی داد؛ اما قطعاً در این راستا مراجعه به آمارهای مستند می تواند مفید واقع شود.

کارخانه تولید پودر میوه خشک

اما همان طور که می دانید در مورد محصولات مختلف، معمولاً بعد از شروع به تولید، تولید محصولات جانبی یا فرآوری شده از آن نیز در دستور کار قرار می گیرد.

در مورد تولید میوه خشک نیز شرایط مشابهی وجود دارد؛ چرا که قطعاً مورد استفاده از انواع چیپس و آجیل میوه خشک مرغوب، محدود به موارد آجیلی و میان وعده ای و به صورت مصرف مستقیم، نخواهد بود.

در واقع محصولاتی مانند تولید پودر میوه خشک، دمنوش های میوه ای، شکلات های طعم دار، تنوع در شکل ظاهری میوه خشک از جمله مواردی است که برخی از کارخانه های تولید کننده میوه خشک بدان توجه نموده اند.

کاملاً طبیعی است که در صورت گسترش تولید انواع محصولات فرآوری شده از میوه خشک و عرضه آن به بازار جهانی شاهد توسعه فروش کارخانه میوه خشک کنی خواهیم بود. قاعدتاً این امر در کنار تولید محصولات جانبی و فرآوری و یا حتی قبل از شروع به تولید، بازار سنجی و به عبارتی شناخت نیازهای بازارهای جهانی و بررسی موارد استفاده از این محصولات در کشورهای مختلف جهان می باشد.

کارخانه تولید پودر میوه خشک

کارخانه تولید پودر میوه خشک

در حال حاضر تعداد شرکت های تولید کننده میوه خشک در ایران بسیار قابل توجه است و در کنار آن تعداد افرادی که تمایل به شروع کار دارند، قابل توجه اند. در واقع تعداد افرادی که تحت عنوان مشاوره تولید از شهرهای مختلف ارتباط برقرار کرده اند، بسیار قابل توجه است.

اما طرح تولید میوه خشک، مسئله ی مهمتری نیازمند توجه است و آن بحث فروش می باشد.

قطعاً یک مجموعه ی تولیدی بدون داشتن بازاری قوی برای فروش، هر چند با افزایش کیفیت محصول و یا تنوع بخشی به محصولات، نمی تواند مدت زمان زیادی دوام بیاورد.

از این رو همواره توصیه می شود قبل از شروع به کار، در بحث فروش و بازاریابی و نیاز سنجی هر بازار، تحقیق و بررسی کافی صورت گیرد.

در کنار این مسئله می توان بخشی از تولید را به بحث تولید سفارشی اختصاص داد.

طبیعتاً برخی از محصولات در هر فصل مورد نیاز بیشتری در بازار است که در این صورت می توان با برنامه ریزی درست، در خصوص گرفتن سفارش تولید میوه خشک صنعتی اقدام نموده و قبل از هر گونه هزینه ای، در بحث امکان فروش با اطمینان عمل نمود.

در واقع این شیوه نیز روشی مناسب برای فروش محصول با شرایطی برنامه ریزی شده و تحت کنترل محسوب می شود.

خریدار انواع میوه خشک جهت صادرات

قبلاً در خصوص امکان تولید میوه خشک درجه یک در ایران صحبت کردیم و این که ظرفیت های بالایی برای شروع به کار داریم. اما کیفیت و مرغوبیت محصول تنها ویژگی میوه خشک های ایرانی نیست؛ بلکه از حیث تنوع نیز از جایگاه بسیار خوبی برخوردار هستیم.

کاملاً مشخص است که برای جذب مشتریان، توجه به تنوع محصولی امری بسیار مهم و اجتناب ناپذیر است و با توجه به این که میوه خشک های ایرانی طرفداران و خریداران خوبی در کشورهای مختلف جهان دارند، بنابراین بایستی به این امر نیز توجه کافی داشت.

خوشبختانه علاوه بر کیفیت محصول، شاهد تولید میوه خشک های متنوعی نیز هستیم.

همان طور که می دانید با توجه به این که ایران کشوری چهار فصل است، بنابراین از حیث تنوع میوه بسیار غنی است و همین عامل موجب می شود دستی باز در تولید انواع میوه خشک جهت مصرف داخلی و یا صادرات به بازار جهانی داشته باشیم.

برخی از انواع میوه خشک های اسلایس ایرانی که توسط انواع دستگاه خشک کن میوه و سبزی تولید می شوند عبارتند از:

  • خرمالو
  • کیوی
  • پرتقال
  • انبه
  • آناناس
  • موز
  • سیب
  • توت فرنگی
  • هلو
  • شلیل
  • هندوانه
  • خربزه

همان طور که ملاحظه می کنید، تنوع محصولات علاوه بر آن که انواع میوه های تابستانی و زمستانی را در بر می گیرد؛ بلکه شامل میوه خشک های استوایی وارداتی نظیر موز، انبه و یا آناناس نیز می گردد.

تولید کننده میوه جات خشک در ایران

تولید کننده میوه جات خشک در ایران

مانند هر محصول دیگری سطوح تولید میوه جات خشک به لحاظ میزان تولید، کیفیت متفاوت خواهد بود. در ایران نیز علاوه بر امکان خشک کردن انواع میوه به صورت خانگی و توسط دستگاه های خشک  کن، در سطح کارگاهی و کارخانه ای شاهد تولید حجم بالایی از میوه جات خشک هستیم.

با ورود دستگاه های صنعتی تأسیس کارگاه میوه خشک کنی و کارخانجات در شهرهای مختلف کلید خورد و هم اکنون شاهد فعالیت تعداد زیادی از واحد های تولیدی در ایران هستیم.

البته استفاده از خشک کن توسط تولید کنندگان کارگاهی یا کارخانه ای محدود به میوه جات نبوده بلکه سبزیجات و محصولاتی مانند باقالی خشک، پیاز خشک، گوجه و سیر را نیز شامل می شود.

طبیعی است که هر کدام از موارد یاد شده با داشتن کیفیت قابل قبول، محصولاتی سالم تر در مقایسه با محصولات انجمادی هستند که از مصرف بسیار بالایی برخوردار می باشند.

در واقع با گسترش تولید انواع میوه و سبزیجات خشک در ایران، زمینه ی بسیار خوبی برای تصحیح فرهنگ تغذیه و نحوه ی استفاده از خواص میوه و سبزی به شیوه ای درست تر داریم. هر چند نمی توان از بحث افزودنی و مواد نگهدارنده ای که توسط تولید کنندگان میوه خشک مورد استفاده قرار می گیرد نیز به سادگی گذشت و بایستی با تولید محصولاتی ارگانیک و سالم، شرایط بهتری برای مصرف میوه و سبزی خشک ایجاد نمود.

  صادرات میوه خشک در ایران

صادرات میوه خشک در ایران

ایران جایگاه بسیار خوبی در زمینه ی صادرات انواع خشکبار و آجیل دارد.

پسته، گردو، بادام، فندق، انواع کشمش، توت، خرمالو درجه یک، انجیر و آلو از جمله محصولاتی هستند که با کیفیت بالای و طعمی عالی در کشور تولید می شوند و همین عامل در کنار توجه به حجم بالای تولید موجب شده تا در صادرات خشکبار از جایگاه خوبی برخوردار باشیم.

اما همان طور که می دانید در سال های اخیر، علاوه بر روش های مرسوم خشک کردن میوه، روش های مدرن خشک کردن این محصولات با استفاده از دستگاه های صنعتی نیز رونق بیشتری به این بازار داده است.

افزایش کیفیت محصول، امکان تولید میوه خشک در حجمی بسیار بالا در فضایی کم، امکان کنترل و نظارت بیشتر بر روند خشک کردن میوه از جمله امکانات مهمی است که در شیوه های جدید خشک کردن وجود دارد.

همین عامل با در نظر گرفتن سابقه ی ایران در صادرات خشکبار موجب شده تا در خصوص صادرات میوه خشک نیز بتوانیم موفقیت های قابل توجهی کسب کنیم.

در واقع اگر چه میوه ی خشک در کشورهای مختلف دنیا به شیوه ی صنعتی تولید می شود، اما کیفیت و طعم عالی و مشتری پسند میوه خشک های ایرانی موجب شده تا بازارهای خوبی برای شرکتهای صادرات میوه خشک وجود داشته باشد.

تولید و فروش میوه خشک در ایران

تولید و فروش میوه خشک در ایران

اما در مورد ظرفیت تولید میوه خشک در کشور، حرف های زیادی برای گفتن وجود دارد.

قاعدتاً بخش مهمی از کسانی که تمایل به ورود به این حوزه را دارند، باغدارانی هستند که از خراب شدن و فساد محصولات باغی خود علی رغم هزینه و مشکلاتی که برای به ثمر رسیدن آن ها داشته اند، نگران اند.

این امر با توجه به این که تعداد باغ های مثمر در شهرهای مختلف کشور قابل توجه است، اهمیت بیشتری به خود می گیرد.

بنابراین پیش زمینه برای تبدیل میوه به میوه خشک و توسعه ی تولید بسیار قابل توجه است.

اما قبل از آن باید توجه داشت که فروش میوه خشک فله و بسته بندی امری است که باید قبل از تولید برنامه ریزی شود؛ به طوری که مطمئن باشیم بازار یا بازارهایی وجود دارند که محصول را پس از تولید از ما خریداری نمایند و بعد ها با بحث هایی مانند فروش کارخانه میوه خشک کنی و یا کارگاه برخورد نکنیم.

خوشبختانه با توسعه ی فروش اینترنتی و با کمک فضای مجازی، این امکان برای بسیاری از تولید کنندگان فراهم شده است؛ اما بدیهی است که از تعداد زیاد رقبا در این بازار نیز نمی توان به سادگی چشم پوشید و بنابراین تولید و فروش این محصولات نیازمند برنامه ریزی اصولی و حرکت درست خواهد بود.

صفر تا صد تولید میوه خشک در خانه

صفر تا صد تولید میوه خشک در خانه

اما یکی از سطوحی که برای تعداد زیادی از افراد امکان تبدیل میوه به میوه خشک را میسر می کند، تولید میوه خشک در خانه است.

قاعدتاً روش های آفتاب خشک و سایه خشک برای انواع میوه و سبزی در طول سال های مختلف مورد استفاده زیادی بوده است و هر شخص با توجه به ذوق و سلیقه و یا نیاز خود اقدام به خشک کردن این محصول در خانه و یا باغ خود کرده است.

اما امروزه که فضاهای کوچکی برای منازل وجود دارد و زندگی های آپارتمانی گسترش یافته است، امکان خشک کردن با روش های گذشته محدود شده است.

بنابراین فروش دستگاه های خشک کن خانگی در بازار می تواند بخش مهمی از نیاز مشتریان خانگی را مرتفع نماید.

بدیهی است که استفاده از شوفاژ، بخاری یا فر نیز از جمله مواردی است که هر کدام می تواند به تناسب نیاز مورد استفاده قرار گیرد. اما در خصوص نحوه ی استفاده از دستگاه های خشک کن خانگی و به عبارتی صفر تا صد تولید میوه خشک به شیوه ی صنعتی در منزل، می توان از فروشنده های این محصولات راهنمایی های لازم را دریافت نمود.

فهرست بزرگ‌ترین کشورهای تولیدکننده میوه جات خشک

فهرست بزرگ‌ترین کشورهای تولیدکننده میوه جات خشک

همان طور که اشاره شد امروزه شاهد فعالیت خط تولید میوه خشک صنعتی در بخش های مختلف کارگاهی و کارخانه ای و به صورت صنعتی و نیمه صنعتی در ایران هستیم. و قطعاً کیفیت و ظرفیت تولید هر کدام بسته به شرایط، متفاوت خواهد بود.

اما ایران در فهرست تولید کنندگان میوه جات خشک چه رتبه ای دارد؟

طبق آماری که در مهر 1396 توسط باشگاه خبرنگاران جهان، در خصوص بزرگ ترین کشورهای تولید کننده میوه و سبزی منتشر شد، جایگاه ایران رتبه ی هشتم بود.

البته این بدان معنی نیست که به لحاظ تولید میوه جات خشک نیز همین رتبه را دارد. اما این امر حاکی از آن است که ظرفیت بسیار بالایی در تولید میوه و سبزی در ایران داریم که خود شرایط ایده آلی برای افزایش تولید و به دنبال آن توسعه ی فروش در بازار جهانی توسط شرکت صادرات میوه خشک دارد.

  دستگاه خشک کن میوه هوشمند در بازار

دستگاه خشک کن میوه هوشمند در بازار

همان طور که شاهد انواع متفاوتی از میوه خشک به لحاظ کیفی و نحوه تولید در بازار هستیم، دستگاه های متفاوتی نیز برای خشک کردن این محصولات عرضه شده است.

برخی از انواع دستگاه خشک کن به شرح زیر است:

  • دستگاه خشک کن کابینتی
  • دستگاه خشک کن انجمادی
  • دستگاه خشک کن خورشید
  • دستگاه خشک کن مایکروویو

هر کدام از موارد ذکور شرایط متفاوتی به لحاظ حجم تولید، کیفیت و در نهایت قیمت دارند.

طبیعتاً صنعتی یا نیمه صنعتی بودن محصول و یا هوشمند بودن آن از دیگر مواردی است که در بحث خرید این محصولات اهمیت دارد. اما واضح است که هر چه هزینه های تولید کاهش یابد در نهایت قیمت فروش میوه خشک نیز کاهش خواهد یافت.

لیست شرکتهای مرتبط با میوه خشک در ایران

در سال های اخیر تعداد کارگاه ها و کارخانه های زیادی به بحث تولید میوه خشک ورود کرده اند که برخی از شرکتهای مرتبط عبارتند از:

  • میوه خشک تانسو
  • سپیدگل
  • سیب آذر با برند چیپسو
  • فروتی
  • آسرولا
  • هیژا
  • هرایین
  • موژان
  • سپهر پاک خراسان

کیفیت، حجم تولید، میزان فروش داخلی و حجم صادرات، نوع بسته بندی از جمله مواردی است که هر کدام از شرکت های مذکور شرایط خاص خود را دارند.

بدیهی است که لیست مذکور در یک نقطه ی ایران تمرکز نیافته، بلکه در شهرهای مختلف شمال، خراسان، ارومیه، تهران و کرج و دیگر شهرها به کار تولید و فروش میوه خشک اشتغال دارند و البته در بحث استانداردهای بهداشتی و گواهی های بین المللی نیز وضعیت متفاوتی خواهند داشت.

تماس با ما